Biefstuk Stroganoff

Бефстроганов. Russisch! Het is eens iets anders dan de Italiaanse of Franse keuken.
Google vindt bijna 5 miljoen resultaten als ik zoek naar ‘Stroganoff’. En er bestaan blijkbaar ongelooflijk veel variaties van. Dus ik mag vast en zeker ook mijn eigen draai aan het recept geven, en het met een gerust hart Stroganoff noemen.

Nodig

  • 2 biefstukken
  • 1 paprika, in reepjes
  • 250 g champignons, in partjes
  • 1 ajuin, in halve ringen
  • 1 teentje look
  • Cognac
  • Zure room
  • Tomatenpuree
    Tomatenpuree vindt ge tegenwoordig ook in tubes, van Elvea of Heinz. Gemakkelijk hoor, vooral wanneer ge minder dan een heel blikje nodig hebt.
  • Bloem
  • Paprikapoeder
  • Cayennepeper
  • Peterselie

Bereiding

Een paar eetlepels bloem mengen met (veel) paprikapoeder, een beetje cayennepeper en peper & zout. De biefstukken in reepjes snijden en door het bloemmengsel halen. Heel kort bakken in boter zodat het een mooi korstje krijgt, en uit de pan halen. Wat extra boter in de pan doen, en de ajuin, look, paprika en champignons aanbakken. Een geut cognac toevoegen en twee eetlepels tomatenpuree. Als de alcohol verdampt is, het vlees terug in de pan doen en een stevige eetlepel zure room toevoegen. Bestrooien met wat fijngehakte peterselie, want dat oogt zo mooi.