Big Mac Saus

Dan Coudreaut, de executive chef van McDonald’s, toonde eerder dit jaar hoe ge zelf Big Mac saus kunt maken. Dat moest ik natuurlijk eens proberen.

Nodig

  • Mayonaise
  • Sweet pickle relish
  • Witte wijnazijn
  • Mosterd
  • Paprikapoeder
  • Ajuinpoeder
  • Lookpoeder

Bereiding

Bon. Daar had ik dus al een probleem. Sweet pickle relish? Hebben we dat in België? Ik gebruikte gewoon piccalilli alleszins.
Oei. Ajuinpoeder en lookpoeder. Nee, sorry, dat komt mijn keuken niet binnen. Ik nam een kwart van een kleine ajuin, snipperde die heel fijn, en perste een halve teen look.
En euhm, hoeveelheden, meneer Coudreaut?
Ik gebruikte drie eetlepels mayonaise, 1 eetlepel piccallili, 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel witte wijnazijn, en 1 koffielepel paprikapoeder. En een snuifje peper en zout.
Eigenlijk moet ik ook bekennen dat ik amper of nooit McDonald’s eet, maar volgens mijn lief kwam de smaak van de saus heel erg in de buurt van de Big Mac saus. Uiteraard vond hij ze zelfs beter, hoewel ik niet kan uitsluiten dat de vrees dat hij anders de rest van de hamburger moest maken daar een rol in speelde.
Ik vond het alleszins een geslaagd sausje. Probeer het maar eens!

Het filmpje kunt ge hier trouwens bekijken.