Chinese koolrolletjes

Nodig

  • 1 Chinese kool
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 2 ajuinen
  • 300 g gehakt
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 400 gepelde tomaten in blokjes
  • Currypasta (ik gebruikte deze, met paprika & tomaat)

Bereiding

Blancheer de koolbladeren een paar minuutjes tot ze zacht (en vouwbaar) zijn. Maak met 1 ajuin en de gepelde tomaten een tomatensaus.
Snij de paprika, wortel en de tweede ajuin in kleine stukjes. Kruid met peper & zout, en stoof ze tot ze zacht zijn. Meng dan samen met het ei, 2 eetlepels paneermeel en een dikke koffielepel currypasta onder het gehakt.
Schep wat van het gehaktmengel in het midden van elk koolblad en vouw dicht.
Giet de tomatensaus in een ingevette ovenschaal, en leg hier de koolrolletjes in. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven op 180°C.