Chocomousse

Ik maak niet graag desserten, valt het op? Maar kom, op aanvraag en bij wijze van uitzondering, een dessert! Chocolademousse met pralinéchocolade, net dat tikkeltje anders en smeuïger dan een standaardchocolademousse.

Nodig (voor 6 porties)

Bereiding

Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de melk toe tot het geheel mooi gesmolten is. Scheid de eidooiers van het eiwit. Klop de eidooiers met de suiker tot ze wit zijn. Klop de room tot hij ‘lobbig’ wordt. Klop het eiwit stijf. (Tot ge de kom ondersteboven zou durven houden dus he.)
Meng de (nog vloeibare, maar niet gloeiend hete) chocolade voorzichtig onder de eidooiers, voeg dan de opgeklopte room toe, en spatel voorzichtig het eiwit onder het geheel. Spatelen, niet krachtig mengen, want het moet luchtig blijven. Giet de mousse in glaasjes en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Versier eventueel met slagroom en brésiliennenootjes.