Paprikaconfituur

Omdat confituur ook hip & trendy kan zijn: confituur van gele paprika, rode peper en gember. Dat smaakt geweldig bij ongeveer elk aperitiefhapje. Bij kaas, bij vismousse en bij paté. En het ziet er zo mooi uit. Multifunctioneel.

Nodig

  • 2 gele paprika’s
  • Een stukje verse gember
  • Een halve rode peper
  • Geleisuiker

Bereiding

De paprika’s schillen, de zaadjes verwijderen, en in heel kleine stukjes snijden. Maar écht klein he. De zaadlijst uit de rode peper vissen, en in mini reepjes snijden. Een stukje gember van ongeveer 1 cm schillen, raspen en alles mengen. Dat mengsel wegen, en de helft van het gewicht aan geleisuiker toevoegen. En dan de instructies op het pakje volgen. Simpel jom, confituur maken.

Dit recept werd geselecteerd voor het kookboek ‘Onze receptuur voor confituur’! Het kookboek bevat naast de traditionele confituur ook marmelade, gelei, compote en chutney en bewijst dat confituur niet alleen op de boterham thuishoort. En dat zei ik dus ook al he.

Confituur