Domo croque

Na de Teppanyaki XL, mocht ik van de mensen van Domo ook de Domo Croque XL eens uitproberen. Wij zijn hier nogal fan van croques, want dat is even snel klaar als een gewone boterham en toch geen gewone boterham. Toch? Ik was ook écht in mijn nopjes toen ik ‘XL’ zag staan, want past het brood van uw bakker in een standaard croque monsieur machine?

XL

Verder is het toestel op 2 minuten warm, kan ook rechtop bewaard worden en doet gewoon wat het moet doen. Croques maken van boterhammen van standaardformaat!
Ik maakte er deze Italiaanse croques mee. Heerlijk zomers, te serveren met een fris glas rosé en een slaatje!

Italiaanse croques

Nodig (voor 4 croques)

  • 8 sneden brood
  • 1 grote bol mozzarella, in dunne schijfjes
  • 1 potje gegrilde paprika’s, uitgelekt en in stukjes
  • 1 potje rucolapesto
  • 4 sneden Italiaanse ham
  • Verse basilicum

Bereiding

Stapelen in de juiste volgorde is hier essentieel! Leg de ham op het brood en bestrijk dan de ham met een dun laagje pesto. Leg hier de stukjes paprika op, en verdeel de mozzarella erover. Nog een drietal basilicum-blaadjes, en eindig opnieuw met een snee brood. Bakken in de machine, diagonaal doorsnijden en serveren! Halloooo zomer!
Nog meer inspiratie nodig? Probeer eens croques met raketsla, geitenkaas en half gedroogde tomaten, croques met blauwe kaas en peer, croque met boterraap en ontbijtspek, croque met witlof en komijnekaas, croques met brie, croques met zalm en kruidenkaas, of doe eens decadent met een croque met ganzenlever en truffel. Of een zoete croque, met chocolade en hazelnoten! Om maar te zeggen: het moet niet altijd gewoon kaas en hesp zijn!