Curry met kip, broccoli, aubergine & paprika

Voor het foodblogevent van oktober, vroeg Eslem van ‘Mijn mixed kitchen’ om een gekruid gerecht te maken met minimaal drie soorten kruiden. Ik dacht direct terug aan mijn homemade currypasta, want dat recept moet zo ongeveer de records breken van hoeveelheid kruiden in één recept op missaiesj.be. Een currypasta is op zich natuurlijk geen volwaardig gerecht, dus ik maakte er een curry met kip, broccoli, aubergine en paprika mee. Supersimpel, en superveel smaak!

Nodig (voor 4 personen)

  • 3 kipfilets
  • 1 broccoli
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 ajuinen
  • Currypasta
  • Verse koriander
  • Optioneel: rijst of naan.

Bereiding

Snij de aubergine, paprika’s en ajuinen in grote stukken, en snij de kipfilet in blokjes. Verhit olie in de wok op een hoog vuur en voeg de kipblokjes toe. Bak ze kort aan, en voeg dan de gesneden groenten toe. Zet het vuur lager en laat rustig garen. Voeg dan 2 à 3 eetlepels currypasta toe, en een beetje water of kipbouillon zodat het geheel ‘sauzig’ wordt.
Bij de favoriete Indiër bereiken ze dat effect met flink wat olie, maar dan wordt het wel een calorie-bom. En voor de fans van kokosmelk: voeg gerust wat kokosmelk toe aan dit gerecht in plaats van water, maar ik ben daar geen liefhebber van, dat zei ik hier al ergens.
Laat rustig pruttelen.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en kook beetgaar in 5 minuten. Voeg de broccoli toe aan de wok, bestrooi met de verse koriander en serveer met rijst of naan. Of gewoon zo, voor de paleo-eters onder jullie.