Curry met Zoete Aardappel

Een eenpansgerecht. Weinig werk én weinig afwas. Wat wil een mens nog meer?

Nodig

  • 300 g kalkoenlapjes
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 pakje minimais
  • 1 pakje sluimererwten
  • 1 puntpaprika
  • 3 lenteuitjes
  • 1 courgette
  • 1 potje currypasta

Bereiding

Eigenlijk moet ge gewoon alles in stukken snijden en in de wok bakken. Daar valt gewoon niks fancy over te zeggen he.
De kalkoen eerst wokken, en terug uit de wok halen. Pas op het einde er weer bij.
Qua volgorde van toevoegen voor de rest kunt ge u gewoon baseren op hardheid. Eerst de aardappel en de minimais, dan de paprika en de sluimererwten, en als laatste de courgette, lenteui en een lepel currypasta. En als alles ongeveer gaar is, mag de kalkoen er terug in.
Ik gebruik wokolie trouwens. Elke supermarkt heeft wel een assortiment aan olie staan, inclusief wokolie. Die is bestand tegen de hoge temperaturen van de wok en geeft een extra smaak aan uw gerechten.
Ik vind ook alle currypasta’s in mijn supermarkt (tot nu toe) lekker. Ik mijd wel de potjes die KOKOS naar mij schreeuwen want daar houden we hier niet van. Deze keer wordt het panang curry pasta. Het ruikt alvast heel erg ‘oosters’. Ze verkopen die pasta’s in de meeste grote supermarkten en in oosterse speciaalzaken.