Currysaus

Nodig

  • 1 klein blikje ananas op sap
  • 1 groene appel
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 stengel selder
  • Cognac
  • 2.5 dl light room
  • Kerstomaatjes
  • Peterselie
  • Currypoeder of currypasta
  • Bloem

Bereiding

De appel, ajuin, look en selder fijnsnijden en aanstoven in boter. Blussen met een klein beetje cognac (dat mag ook witte wijn zijn als ge geen fan zijt van cognac), de room toevoegen, en flink wat currypoeder.
Voor een meer ‘exotisch’ smaakje kunt ge ook currypasta nemen, dat vindt ge tegenwoordig in de meeste supermarkten en is een echte smaakbom. Begin met een koffielepel, want ik meen dat van die bom.
De ananas in kleine stukjes snijden en toevoegen, en het geheel wat laten inkoken.
De kerstomaatjes mogen al gehalveerd worden, en samen met wat fijngehakte peterselie vlak voor het serveren aan de saus toevoegen.
Zo worden ze wel een beetje warm, maar vallen niet volledig uit elkaar. Dat mogen ook gewone tomaten in blokjes zijn (zonder pitjes dan he). De tomaat geeft, samen met de peterselie, een mooi kleuraccent in de saus, en het lichtjes zurige contrasteert met het eerder zoete van de saus. Probeer het nu maar gewoon.
Serveren met gebakken kipblokjes of scampi. Het verschil met currysaus uit een zakske is fenomenaal, beloofd!