Erwtensoep

Ideaal voor koude winterse dagen: een stevige erwtensoep, met broodcroutons.

Nodig

  • 1 ajuin
  • 1 preiwit
  • 1 aardappel
  • 1 teentje look
  • 600 g diepvrieserwtjes
  • Enkele takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • Gevogeltebouillon (of groentebouillon, voor de vegetariĆ«rs)
  • Enkele sneden toastbrood
  • Room

Bereiding

Snij de ajuin en prei grof. Stoof aan in wat boter, pers er een teentje look bij, en voeg een aardappel in stukken toe. Kieper er dan de erwtjes bij, en voeg bouillon toe tot de groenten onder staan. Nog enkele takjes tijm, een laurierblad, peper & zout en een uurtje laten pruttelen. Vis het laurierblad er terug uit en mix de soep. Klaar!
Snij dan wat toastbrood in blokjes en bak krokant in boter. Werk de soep af met enkele druppels room en de croutons.