FishDelish

Fishsticks. Goujons. Vis met paneermeel rond. Dat ja. Dat ging ik maken. Helemaal zelf.

Nodig (voor 2 personen)

  • 200-250 g vis
    Ik nam zalmhaasje en schelvishaasje.
  • Paneermeel
    Ik nam panko. Oh zo mooi m’neer.
  • 1 ei
  • Bloem
  • Peper & zout

Bereiding

Klop het ei los.
(1 minuut stevig mengen met een vork of klopper zodat ge geen onderscheid meer ziet tussen eidooier en eiwit, dat is loskloppen.)
Snij de vis in gelijke reepjes en kruid met peper & zout. Haal de reepjes eerst door de bloem (zorg dat er niet te veel overtollige bloem aan blijft hangen, er moet gewoon een dun laagje op liggen), vervolgens door het losgeklopt ei, en dan door de panko.
Nu hebt ge drie opties.
Ofwel legt ge dat een paar minuutjes in uw frietketel op 180°C tot ze mooi goudbruin zijn. Ofwel steekt ge ze in de oven, in een ingevette ovenschaal op 200°C gedurende 10 minuten, besprenkeld met een klein beetje olijfolie. Ofwel bakt ge ze eerst aan in de pan en steekt ge ze dan nog 5 minuten in de oven.
Ik ging voor optie 2 deze keer. Geserveerd met wat veldsla, citroen en verse tartaarsaus. Ge kunt dat trouwens ook perfect als aperitiefhapje serveren. Succes gegarandeerd!
“Die smaken écht naar vis”, merkte mijn lief terecht op. Ja. Er is echt een groot verschil tussen de verse variant en zijn diepvriesbroertjes.