Gegratineerde mosselen

Wat doet ge met de mosselen die niet werden opgegeten? Die kunt ge de volgende dag verwerken tot een aperitiefhapje! Haal de mosselen daarvoor uit hun schelp, en bewaar in de koelkast in een doosje met een beetje kookvocht. Zo drogen ze niet uit en nemen ze nog wat smaak op van het vocht. Hou ook een paar mosselschelpen bij voor het serveren, spoel die gewoon grondig af.

Nodig

  • Een tiental overschotmosselen
  • Evenveel (halve) overschotschelpen
  • 1 tomaat
  • Parmezaanse kaas
  • Peterselie
  • Paneermeel
  • 1 teentje look
  • Olijfolie

Bereiding

Emondeer de tomaat. Ontvellen dus he. Breng hiervoor water aan de kook, maak met een mes een kruisje in de onderkant van de tomaat, leg ze voorzichtig een halve minuut in het kokende water, en leg ze dan direct in koud water. Vervolgens kunt ge ze pellen. Simple comme bonjour.
Ontpit en snijd in mini-blokjes. Pers hier de look over, voeg wat fijngehakte peterselie toe en kruid met peper en zout. Rasp een beetje parmezaanse kaas en meng met ongeveer dezelfde hoeveelheid paneermeel.
Meng de mosselen onder het tomaatmengsel en schep 1 lepel mengsel (met telkens 1 mossel in) in elke overschotschelp. Bestrooi met het kaas-paneermeelmengsel en besprenkel met een heel klein beetje olijfolie. Zet een vijftal minuten onder de grill.