Gehakt Parmentier

‘Parmentier’. Dat woord hebben we te danken aan Antoine-Augustin Parmentier, hij leerde zijn volk patatten eten. Dat wist ge nog niet he? Ik wist dat zelf ook niet hoor, ik heb het gewoon opgezocht.

Eigenlijk is mijn versie van Gehakt Parmentier bijna altijd pimped met verdwaalde groenten. Deze week lagen er nog wat champignons, paprika, wortelen en een halve courgette te zieltogen in mijn koelkast. Dus ik heb de hoeveelheid gehakt wat verminderd en vervangen door de groentenrestjes. Antoine-Augustin zou dat vast ook heel lekker vinden.

Verder volg ik dit recept, en stoof de extra groenten gewoon samen met de ajuin.
Ge kunt daar zelfs een vegetarische versie van maken, door quorngehakt te gebruiken. Jawel, dat is lekker hoor. Of zonder gehakt. Zieltogende Groenten Parmentier dan he.
Ik heb ook altijd verse kruiden op mijn vensterbank staan, die bijna dagelijks in mijn kookpotten sukkelen. Basilicum, oregano, tijm, dragon, dat groeit gelijk kool als ge ze maar genoeg water geeft. Of gelijk asperges. Die groeien op warme dagen wel 10 cm per dag. Weer iets bijgeleerd zeg!

Het groenten-gehaktmengsel kunt ge trouwens perfect invriezen, dat levert weer tijdsbesparing op voor één van de komende weken.