Kipbrochettes

Ideaal voor op de barbecue bij zomerse temperaturen, maar bij traditioneel Belgisch weer kunnen deze smaakbommetjes gewoon in de (grill)pan gebakken worden.

Nodig (voor 4 brochettes)

  • 1 dubbele kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 ajuin
  • 4 schijven ananas (liefst vers)
  • 3 eetlepels vers citroensap
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels plantaardige olie

Bereiding

“Pff verse ananas, dat is zo’n gedoe om te schillen”, zuchtte hij. Als gij daar ook al zit te zuchten, kan ik u dit aanraden, een ananassnijder. Supergemakkelijk, maar blijkbaar niet zo bekend bij Het Grote Publiek. Ge kunt dat gewoon in een kookwinkel halen, en dit weekend zag ik ze zelfs op de markt bij het fruit liggen. Een paar keer draaien en ge hebt mooie schijfjes verse ananas. Dit terzijde.
Meng voor de marinade het citroensap, de mosterd, de honing, de sojasaus, de olie en een snuifje peper. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer dezelfde grootte. Snij de ajuin in schijven, de paprika en de ananas in stukken. Snipper de rode peper fijn. Doe alles in een kom of diepvrieszakje, en overgiet met de marinade. Laat minstens een uur (en liefst een nacht) marineren in de koelkast. Maak dan brochettes door de gemarineerde kipblokjes afwisselend met de paprika & ajuin en de ananas op brochettestokjes te steken. Dep droog, en bak op de grill. Lekker hoor.