Scampi met bloemkool en courgette in groene curry

Voor wie de klassieke witte saus bij bloemkool ook een beetje beu wordt, serveer ik vandaag bloemkool met groene curry. Ik combineerde de bloemkool met courgette, scampi en naanbrood. Weer iets minder alledaags, en superlekker. Naanbrood is een plat brood uit de Aziatische keuken (India, Bangladesh, die kanten), en is verkrijgbaar in Aziatische winkels, net als de groene currypasta. Of tegenwoordig ook gewoon bij de meeste supermarkten van Delhaize en Albert Heijn.

Nodig (voor 4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 2 courgettes
  • 36 scampi
  • 4-8 stuks naanbrood (afhankelijk van de grootte)
  • 2,5 dl kokosmelk of light room
  • 1 eetlepel groene currypasta

Bereiding

Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook 5 minuten in gezouten water, giet af en laat uitlekken. Snij de courgette in (niet te kleine) stukken. Verhit olie in een wokpan, en voeg de courgette en de uitgelekte bloemkoolroosjes toe. Laat even aanbakken, meng de currypasta eronder en voeg dan de kokosmelk of light room toe.
Ik ben niet zo dol op warme kokos, en vervang om die reden kokosmelk gewoon door room.
Laat rustig pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Pel ondertussen de scampi en verwijder hun darmkanaal. Bak ze enkele minuten in een pan met hete olie, kruid met peper en zout. Voeg toe aan de wok. Bak dan de naanbroodjes nog 1 minuut aan elke zijde zodat ze warm en een beetje knapperig worden. En serveren!