Kipkebab

In de lokale buitenlandse buurtwinkels verkopen ze Turks brood. Dat is echt kebabbrood. Niet die uitermate triestige dunne flapjes die ge in de delhaize vindt. Dus MissAiesj maakt nu ook zelf kebab! Kipkebab deze keer.

Nodig

  • 1 Turks brood
  • 250 g kipfilet
  • Kipkruiden
  • Bloem
  • 1 komkommer
  • Wortelen
  • 1 witte/rode kool
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • Sla
  • Een pot groene pepers
  • Mayonaise, zelfgemaakt of uit een potje
  • Witte yoghurt, natuur
  • Look

Bereiding

Meng voor de looksaus 3 eetlepels mayonaise, 2.5 eetlepels yoghurt, 2 teentjes look geperst en wat peper.

Rasp de wortelen en de kool. Of koop een mix van geraspte wortelen en kool in een zakje. Ahum.
Snij de komkommer en tomaat in plakjes, de ui in halve ringen, de pepers in grote stukken.
De kipfilet in blokjes snijden, kruiden met een stevige hoeveelheid kipkruiden, door wat bloem halen en bakken in boter. Ik zei het hier al eens: mooi goudbruin, krokant vanbuiten en superzacht vanbinnen is dan uw resultaat.
Het brood in stukken snijden, en een paar minuutjes in een warme oven leggen, zodat het warm en een beetje knapperig wordt. Doorsnijden, en vullen met de sla, de gesneden groensels en de kipblokjes. Wat saus erover, en het geweldig lekker vinden.