Kabeljauwhaasje met cheddar

Een recept dat er kwam na een tip van een collega. Cheddar, zure room en mosterd. Een zalige combinatie op een stuk vis!

Nodig (voor 4 personen)

  • 500 g kabeljauwhaasje
  • 150 g cheddar
  • 200 ml zure room
  • 3 eetlepels graanmosterd
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 300 g spinazie

Bereiding

Snipper de sjalot fijn. Stoof aan in wat boter, voeg de spinazie toe, en laat deze slinken. Kruid met peper & zout. Doe in een vergiet en laat uitlekken.
Snij de tomaten in schijfjes. Rasp de cheddar en meng met de zure room, de graanmosterd en een beetje peper.
Leg een laag spinazie in een ovenschaal. Leg hier de kabeljauw op, kruid met peper & zout en bedek dakpansgewijs met de tomatenschijfjes. Schep het kaas-room-mosterdmengsel erover. Gewoon dikke scheppen in het midden, geen paniek, dat verdeelt zich vanzelf wel als dat warmte voelt.
Zet 25 minuten in de oven op 200°C, en dan serveren met gekookte aardappelen of puree. Waw. Weinig werk en echt lekker!