Kabeljauw spinazie ricotta

Nodig (voor 2-3 personen)

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • Witte wijn
  • 2 dl light room
  • Ricotta
  • 400 g spinazie
  • 400 g kabeljauwhaasje
  • Puree
  • Paneermeel

Bereiding

De sjalotjes en de look fijnsnipperen, aanstoven en blussen met een geut witte wijn. De light room toevoegen, wat laten inkoken, en een flinke eetlepel ricotta toevoegen.
De spinazie schoonmaken en aanstoven tot hij wat wegslinkt. De kabeljauw kort aanbakken aan beide kanten. Alles een stevige draai van de peper- en de zoutmolen geven.
Een ingevette ovenschaal vullen met een laag spinazie, de vis erop leggen, overgieten met de ricottasaus, en afwerken met een laagje puree. Bestrooien met paneermeel en 20 minuten bakken in de oven, op 180°C.
Ge kunt dat trouwens ook maken met prei in plaats van spinazie. Dit geheel terzijde.

Heeee MissAiesj, wat zijn die rode spikkels?
Ja, ge raadt het al. Ik was weer genadig voor een tomaat die op sterven na dood in mijn koelkast lag. Ontpit en in blokjes. En dat was éxtra lekker natuurlijk.