kipzakkip

Maggi idee van de dag!
Ja, ik vind die reclame ook een beetje irritant.
Toen die producten pas op de markt kwamen, kreeg ik een gratis exemplaar om eens te testen: de braadzak voor kip.

Met een opgetrokken wenkbrauw las ik vol verbazing de gebruiksaanwijzing. Dus. Ge pakt kippenbouten, steekt die in de plastieken zak die in het Maggi-zakje zit, doet daar de kruiden bij die ook in de verpakking zitten (en die door uw keuken vliegen als ge verwacht dat die nog eens apart in een mini-zakje gaan zitten), en dan zet ge die zak in de oven. Serieus?
Mijn nieuwsgierigheid won het toch van mijn argwaan, en het is op mijn tafel beland. En ik moet ze gelijk geven, daar bij Maggi. De kip komt er inderdaad sappig en smakelijk uit. Zonder vetstof. En vooral: zonder moeite. Er moet niet afgekruid, gedraaid of bedruipt worden. Zak in, oven dicht. En niet panikeren als die zak kogelvisgewijs opzwelt. Daarom heet het braadstomen. Ik leg de zak wel in een ovenschaal en niet gewoon op een bakplaat, dat lijkt mij net iets veiliger en gewoon ook gemakkelijker bij het opdienen.