Papillot is een doodeenvoudige manier om vis te maken. Daar moet ge niet voor kunnen koken. Uw grootste uitdaging is het afscheuren van het stuk aluminiumfolie. Ook niet te onderschatten natuurlijk, maar niks dat een schaar niet kan oplossen.
Ik gebruik trouwens geen gewoon aluminiumfolie maar dikkere ‘gourmet alufolie’. Ideaal voor een papillot.

Nodig

  • 1 sjalot
  • 3 wortelen
  • 2 stengels prei
  • 2 stukken koolvishaasje
  • Een geut witte wijn

Bereiding

Naar ‘t schijnt moogt ge die groenten rauw in de papillot doen. Naar ‘t schijnt. Maar snij ze dan wel écht fijn, of ‘knapperig’ gaat een nieuwe dimensie krijgen. Ik stoof ze toch eerst efkes aan. Fijnsnijden, stoven in een beetje boter, en kruiden met peper en zout. De vis (rauw, ja die wel) in het midden van een stuk aluminiumfolie leggen, bedekken met de groenten, en de folie dichtvouwen. Eindigen met het stevig dichtrollen van de zijkanten van het pakketje en er op het einde eerst een geut witte wijn in mikken. Een klein kwartier in de oven op 180°C. Nee, dat gaat niet ontploffen. Ja, dat is normaal dat dat opzwelt. Dat hoort zo. Garen in stoom.