pasta - pesto

Nodig (voor 2 personen)

  • 200 g pasta
  • 200 g kipfilet
  • 1 potje gegrilde paprika
  • Een 15-tal kerstomaatjes
  • 1 zakje mozzarellabolletjes
  • Een handvol rucola
  • Enkele basilicumblaadjes
  • 50 g pijnboompitten
  • Enkele eetlepels pesto, zelfgemaakt of zelfgekocht

Bereiding

Kook de pasta. De kipfilet in reepjes snijden en bakken. De gegrilde paprika in stukjes snijden, de kerstomaatjes en mozzarellabolletjes halveren. De pijnboompitten lichtjes roosteren (zonder vetstof in een hete pan met antiaanbaklaag, blijven roeren). En nu gewoon alles mengen. Dat was snel he? Ge kunt dat de volgende dag trouwens ook koud eten als maaltijdsalade. Heerlijk. Echt.
Hier met parmezaanschilfers. Want er was nog over van de pesto.

Dit is ook een superlekker bijgerecht voor bij de barbecue of gourmet, laat dan gewoon de kip weg uit het recept. Om een koude pastasalade op voorhand te maken, wordt de pasta best onmiddellijk na het koken volledig afgekoeld met koud water. Meng er dan ook een geut olijfolie onder. Op die manier zal de pasta minder plakken en minder uitdrogen bij bewaren in de koelkast!