Mexicaanse hamburger

Ik maakte uiteraard ook hamburgers om mijn Big Mac saus op te serveren. Om eens iets anders te doen dan mijn standaardhamburgers, koos ik voor een Mexicaanse variant.

Nodig (voor 4 burgers)

  • 400 g gehakt
  • 1 ei
  • 15 g paneermeel
  • Komijn
  • Paprikapoeder
  • 1 tomaat
  • Sla
  • 4 sneetjes cheddar
  • 1 rode ui
  • 2 avocado’s
  • Guacamole kruidenmix (Old El Paso)
  • Jalapeños in schijfjes (ook Old el Paso)
  • Big Mac saus
  • Zachte hamburgerbroodjes

Bereiding

Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, 1 koffielepel komijn, 1 koffielepel paprikapoeder en wat peper & zout. Rol tot 4 stevige ballekes en plet dan tot hamburgers. Snij de ui in halve ringen en de tomaat in schijfjes.
Ge kon vast al afleiden uit mijn ingrediënten dat ik een luiewijvenguacamole maakte. Niet alleen om het praktische aspect, maar ook omdat ik die stiekem geweldig lekker vind. 2 rijpe avocado’s doorsnijden, uitlepelen, en mengen met het zakje kruidenmix. Mmm. En jalapeños uit een potje, ook voor luie wijven? Maar nee, dat is in dit recept écht gewoon beter. Die schijfjes lijken op schijfjes augurk qua zurigheid, maar dan pikant. Dat past perfect bij een hamburger.
Bak de hamburgers in de pan, en steek de hamburgerbroodjes 2 minuten in een warme oven zodat ze een beetje krokant worden. En nu een torentje maken. Onderkant broodje – guacamole – sla – tomaat – rode ui – vlees – kaas – jalapeños – Big Mac saus – bovenkant broodje. Het water loopt mij al terug in de mond.