Mosselen met curry

Een tikkeltje specialer dan de mosselen natuur, en uiteraard geweldig lekker. Anders zweeg ik er hier wel gewoon over.

Nodig

  • 2 kg mosselen
  • 1 dikke ajuin
  • 2 preiwitten
  • 4 wortelen
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes look
  • 1 bussel peterselie
  • 2 eetlepels currypoeder

Bereiding

Maak de mosselen schoon. Hoe ge dat moet doen heb ik hier al uitgelegd. Snij de ajuin en wortelen in kleine stukjes, stoof aan in wat boter in een grote kookpot en pers de look erbij. Snij de prei in fijne halve ringen en voeg toe. Kruid met peper, zout en 2 eetlepels currypoeder. Laat stoven tot de groenten zacht zijn. Ontpit ondertussen de tomaten en snij ook in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
Waarom begin ik hier ineens te drammen over fijngesneden groenten terwijl ge bij mosselen meestal dikke stukken krijgt? Omdat dat eens iets anders is. De stukjes kruipen in de mosselen als ze open gaan, dat geeft veel extra smaak en oogt ook gewoon verfijnder.
Voeg dan de mosselen toe, hierop de tomatenblokjes en een handvol peterselie. Deksel erop, en 4 minuten op een hoog vuur zetten tot de mosselen open gaan.
De pot opschudden zodat uw groentjes mooi verdeeld worden tussen de mosselen, en opscheppen maar.