Zelf mayonaise maken?
Da’s keiveel werk!

Maar nee. Dat duurt 3 minuten.
Ge moogt dat van mij gerust met de hand kloppen. Maar dat hoeft helemaal niet.
Dat gaat ook met de staafmixer. Dat ding met de messen he, voor alle duidelijkheid. Niet de klopper.

Nodig

  • Een ei
    Ja een volledig ei, mét eiwit.
  • Mosterd
  • Azijn
    Ik gebruik wittewijnazijn met dragon. Gewoon omdat dat fancy klinkt. En omdat dat ook een extra smaak geeft.
  • Olie
    Voor mayonaise gebruik ik ‘Culinaire Olie’ van Vandemoortele. ‘Een evenwichtige mix van zonnebloem-, koolzaad-, druivenpit- en maisolie, rijk aan omega 3 en vitamine E’. Kijk eens aan zeg. Wat wil een mens nog meer? Die smaakt gewoon niet te hard door in uw mayonaise. Want echt, mayonaise met een overheersende oliesmaak is ronduit gruwelijk.
  • Peper & Zout

Bereiding

Het ei breken, een koffielepel mosterd toevoegen, een eetlepel azijn, veel olie, en peper en zout. Hoeveel olie? Volgens de Bijbel der Huisvrouwen 3,5 tot 4 dl olie per ei.

 

Maar begin maar met 3 dl, en dan gewoon mixen. Daarna kunt ge nog extra olie toevoegen om de mayonaise dikker te maken.
Kijk maar, dat is nu toch echt niet moeilijk he?