Ovenschotel merguez

Nodig

  • Enkele aardappelen
  • Merguezworstjes
  • ½ courgette
  • ½ broccoli
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 400 ml passata
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Schil de aardappelen. Snij in blokjes en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en steek in de oven op 180°C. Snij ondertussen de courgette ook in blokjes, en de merguez in stukjes. Voeg ze na 20 minuten bij de aardappelen en meng alles. Kruid met stevig wat peper en zout.
Verdeel de broccoli in roosjes, kook gedurende 5 minuten, laat direct afkoelen in koud water en laat uitlekken. Maak een tomatensaus van de ajuin, look en passata.
Meng de schotel in de oven regelmatig goed door elkaar. Die smaken vermengen zich dan zo mooi. En alles gaart een beetje gelijkmatiger.
Doe ook de broccoli en de kerstomaatjes bij de ovenschotel als de aardappelen beetgaar zijn. Dat is ongeveer 40 minuten nadat ge de schotel voor de eerste keer in de oven zette. Maar dat hangt een beetje af van uw oven. En de dikte van uw blokjes. Prik er gewoon eens in dus.

Serveren op een laagje tomatensaus en afwerken met parmezaanse kaas. Versgeraspt natuurlijk.

Ja, ge kunt ook alles tegelijk in uw ovenschaal doen in plaats van het Stappenplan hier te volgen. Maar dan drogen de worstjes uit, ontploffen de kerstomaten, is de courgette puree en is de broccoli aangebrand. Dus doe maar niet, ok?