Ik wou hier eigenlijk zelfs geen recept van posten. Want het was maar overschotjespasta, ter plekke verzonnen met mijn hoofd in de koelkast. Maar het was lekker. En eigenlijk wil ik u ook allemaal aanporren om eens te proberen te koken met alles wat ge nog in uw kast en koelkast vindt. Dat is Spannend!

Nodig Gevonden

  • Ajuin
  • Look
  • Witte wijn
  • 2 handjes doperwten
  • 1/2 bakje champignons
  • Gekookte hesp
  • Gouda in sneetjes
  • Light room
  • Passata
  • Verse basilicum
  • Pasta
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

Begin met al wat pasta te koken.
De ajuin en look fijnsnijden en aanstoven in olijfolie. De champignons in schijfjes toevoegen. Een geut witte wijn erop, wat laten inkoken. 400 ml passata, 200 ml room, erwtjes, peper, zout en provençaalse kruiden toevoegen.
De hesp en wat basilicumblaadjes in reepjes snijden, de gouda in mini blokjes. De gekookte pasta goed laten uitlekken, en samen met de hesp en basilicum onder de pasta mengen.
In een ovenschaal storten en met de kaasblokjes erop even onder de grill.
Lekker zeg. Ik was er zelf verbaasd over.