Pasta & halloumi

Ik had nog een pakje halloumi kaas in mijn koelkast liggen, gekocht als back-up voor het Gefrituurde Halloumi Experiment. Maar dat halloumi zich gewillig laat bakken, grillen of frituren zonder smelten, bleek écht waar, en ik had geen back-up nodig. Geïnspireerd door Lilith, gebruikte ik het tweede pakje in een vegetarische pasta.

Nodig (voor 4 personen)

  • 500 g pasta
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (blik)
  • 450 g halloumi kaas (verkrijgbaar bij Delhaize)
  • 1 grote ui
  • 2 rode paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel currypoeder
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding

Snipper de ui fijn, snij de paprika’s en de courgette in blokjes. Stoof aan in wat olijfolie, pers er het teentje look bij, en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper, een klein beetje zout (de halloumi smaakt al vrij zout), het paprikapoeder en het currypoeder. Laat rustig pruttelen. Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water.
Of gebruik een bouillonblokje voor pasta en rijst. Zei ik hier al dat ik daar wel fan van ben? Dat geeft de gekookte pasta wat meer smaak.
Snij de halloumi in blokjes, en bak kort aan in olijfolie op een hoog vuur tot er een krokant korstje ontstaat. Giet de pasta af, schep er wat saus over, en werk af met de kaasblokjes en enkele basilicumblaadjes. Smakelijk!

Dit recept werd geselecteerd voor de snel-klaar-recepten-special van het tijdschrift Libelle. Gefotografeerd door een foodfotograaf met een échte camera, zag het er zo uit:
 
Vegetarische pasta met tomatensaus & halloumi