Pasta met witte asperges
Het Belgische witte goud met een Franse én een Italiaanse toets. Superlekker!

Nodig (voor 4 personen)

  • 2 sjalotten
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 2 dl light room
  • 100 g boursin natuur
  • 200 g hamblokjes
  • 1 kg witte asperges
  • 500 g verse gevulde pasta
  • Parmezaanse kaas
  • Bieslook
  • Stokbrood

Bereiding

Schil de asperges en snijd ze in stukken. Leg ze in een kookpot in koud water met wat zout tot ze net onder staan. Breng aan de kook en zet het vuur dan af. Laat nog 5-10 minuten staan. Controleer regelmatig hoe zacht de asperges al zijn door er in te prikken. Giet ze af als ze gaar zijn, maar vang het kookvocht op.
Snijd de sjalotten fijn en stoof aan in wat boter. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de room en de boursin toe, samen met 2 pollepels van het kookvocht van de asperges. Laat op een zacht vuurtje wegsmelten. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe als de saus te dik wordt. Snipper dan enkele takjes bieslook fijn en rasp een stukje parmezaanse kaas.
Kook de pasta.
Verse gevulde pasta kunt ge bij de Italiaanse traiteur vinden, of in de traiteurafdeling van de supermarkt. Ik nam pasta gevuld met rucola. Maar dat mag gerust een andere vulling zijn, bijvoorbeeld met tuinkruiden of met groene asperges. En ge moogt die natuurlijk ook zelf maken. He.
Voeg ondertussen de hamblokjes, de aspergestukjes en de bieslook toe aan de saus en laat nog even op het vuur staan tot alles warm is. Giet de pasta af, schep op borden en schep er wat saus over. Werk af met een beetje parmezaanse kaas. Serveren met stokbrood!