Pasta bloemkool

Nodig

  • ½ bloemkool
  • 200 g pasta
  • 200 g Breydelham (dik gesneden)
  • 200 g Oud Brugge kaas
  • Boter
  • Bloem
  • Melk
  • Kerstomaatjes
  • Parmezaanse kaas
  • Paneermeel

Bereiding

De bloemkool in kleine roosjes snijden, 8-10 minuten koken in water met een snuifje suiker (dan blijft hij mooi wit), en laten uitlekken. De pasta koken volgens de instructies op de doos.
De ham in blokjes snijden, zonder het vetrandje.
Een bechamelsaus maken met 30 g boter, 30 g bloem en 6 dl melk. 200 g Oud Brugge kaas in kleine stukjes snijden of raspen en onder de bechamel mengen tot hij volledig weggesmolten is. Dat mag ook andere kaas zijn he.
Een paar kerstomaatjes van hun steeltje halen en wassen.
En nu gewoon alles mengen in een ovenschaal. Bedekken met een dun laagje parmezaanse kaas en paneermeel, voor een krokant korstje.
Hop, onder de grill. Tot het mooi goudbruin is.