Pompoensoep

Wat? Sinaasappel? Ja! Verrassend lekker, geef het maar eens een kans.

Nodig

  • 400 g butternut pompoen
  • 200 g ajuin
  • 300 g wortel
  • 1 eetlepel ras-el-hanout
  • 1.5 l groentenbouillon
  • Sinaasappelsap
  • 1 potje ricotta
  • Bieslook

Bereiding

Snij de groenten in blokjes (na het schillen en ontpitten uiteraard). Gewoon dikke stukken, de mixer doet de rest. Stoof aan in wat olijfolie, en voeg de groentenbouillon toe. Kruid met peper en zout, en een stevige eetlepel ras-el-hanout. Laat een uurtje pruttelen tegen het kookpunt en mix. Voeg per 7.5 dl gemixte soep 1 dl sinaasappelsap toe. Werk in het bord af met een koffielepel ricotta en wat fijngesnipperde bieslook. Wat een smaken, echt.
Als ge het niet aandurft om eens een specialer soepje te maken, kunt ge de ras-el-hanout en sinaasappel gewoon weglaten hoor. Maar dan hebt ge een gewone pompoen-wortelsoep. En da’s ook maar zo gewoon he?