Provençaalse vis

Een provençaalse visschotel, voor dat laatste restje zomer op uw bord.

Nodig (voor 2 personen)

  • 400 g witte vis
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 3 ajuinen
  • 2 tomaten
  • 2 wortelen
  • 400 ml passata
  • 1 klein teentje look
  • 1 laurierblaadje
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

Snipper 1 ajuin en de knoflook fijn. Stoof de ajuinstukjes tot ze glazig zijn, roer er de look onder en voeg de passata toe. Kruid met wat peper en zout, voeg het laurierblaadje toe en laat pruttelen. Meer kruiden hoeven daar niet in, want de groenten gaan sowieso al een smaakbom zijn. De saus gaat in de oven ook een lichte vissmaak krijgen, die ge niet meer proeft als ge ze te hard gekruid hebt. Dus: puur natuur.
Snij ondertussen de 2 andere ajuinen, de paprika’s, de courgette en de wortelen in kleine stukjes. Laat stoven tot ze zacht worden. Kruid met peper en zout en provençaalse kruiden. Ik gebruikte verse oregano, tijm en basilicum, maar bij gebrek aan vensterbankflora mag dat gewoon uit een potje komen hoor. Ontpit de tomaten en snij ook in kleine blokjes. Meng onder de rest van de groenten en haal van het vuur.
Giet de tomatensaus in een ovenschaal en leg hier de vis in. Gewoon zo, rauw. Ik nam kabeljauwhaasje, maar dat mag gerust een andere witte vis zijn. Bedek de vis met de groenten en schuif 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Volgens mij kunt ge dit zelfs verpatsen aan iemand die niet graag vis eet. Zalig lekker. En gemakkelijk, toch?
Ja, van die groenten gaat ge overschot hebben. Maar ge kunt dat invriezen! Of er een pastasaus mee maken!