quesadilla's

Quesadilla’s! Deze zalig lekker flapjes danken hun naam aan de 2 belangrijkste ingrediĆ«nten: queso (kaas) en tortilla’s. Er gaan nu ook stukjes kip in, perfect in het thema van het Foodblogevent van deze maand. De quesadilla’s worden geserveerd met guacamole en zure room, om het helemaal af te maken.

Nodig (voor 4 personen)

  • 8 tortilla’s
  • 1 kipfilet
  • Chorizo
  • 1 blok cheddar
  • 1 potje gegrilde paprika
  • 1 busseltje lenteui
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 1 tomaat
  • 1 potje zure room
  • 1 teentje look
  • Komijn
  • Paprikapoeder
  • Verse koriander

Bereiding

Maak eerst de guacamole. Snij de avocado’s doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Voeg 1 fijngesneden rode peper (zonder pitjes en zaadlijsten), 1 geperst teentje look en het sap van een halve limoen toe. Dan mag er ook 1 lenteui in halve ringen bij en een handvol verse koriander. Kruid met een flinke draai met de pepermolen, een snuifje zout, 1 koffielepel komijn en prak dan alles met een vork.
Ge kunt het mengsel ook gewoon in een blender smijten, maar een guacamole mag nog een beetje ‘chunky’ zijn.
Ontpit de tomaat en snij in blokjes. Meng onder de guacamole. Dek af met vershoudfolie en zet nog even in de koelkast.
Duw de folie echt tot tegen de guacamole, want anders gaat hij snel verkleuren.
Snij de kipfilet in fijne reepjes en bak ze. Kruid met peper, zout, een beetje komijn en paprikapoeder. Rasp de cheddarkaas. Laat de gegrilde paprika uitlekken, en snij in stukjes. Snij ook nog een tweetal lenteuien in ringen, en wat chorizo in dunne schijfjes. En nu samenstellen!
Beleg de helft van een tortilla met de kip, chorizo, de gegrilde paprika en wat lenteui. Beleg ze niet te dik, zorg dat het gewoon 1 mooie laag vormt. Bestrooi met flink wat cheddar en vouw dicht. Herhaal dit proces tot de tortilla’s op zijn. Bak ze dan in een pan tot de buitenkant mooi krokant wordt, en de kaas gesmolten is. Snij in driehoekjes en serveer met de guacamole en een toefje zure room.