Quiche met zalm, broccoli en prei

Nodig

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g zalmhaasje
  • 1 stengel prei
  • 1 broccoli
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 dl light room
  • Geraspte kaas

Bereiding

Ik bak mijn bladerdeeg eerst een beetje voor. Dat is eigenlijk valsspelen zeker? Dan heeft het eindresultaat een drogere bodem.

Bladerdeeg in een bakvorm (met het bakpapier er nog onder) gaatjes in prikken, bedekken met een vel bakpapier en iets van ‘gewicht’ zodat het deeg niet omhoog komt. Ik heb daar bakparels voor, maar wees gerust creatief. 10 minuutjes in de oven op 180°C en dan wat laten drogen.
Voor de vulling de broccoli in kleine roosjes blancheren en de prei in fijne reepjes gaarstoven. Laten afkoelen in een vergiet, zodat dat goed kan uitlekken. Want vocht is des duivels voor een quiche.
De zalm pocheren of lichtjes bakken (helemaal gaar moet die nog niet zijn), en in blokjes snijden. De groenten en zalm op de quichebodem verdelen. De eieren en 1 dooier loskloppen met de room, en over de groenten gieten. 20 minuten in de oven op 180°C, en er dan geraspte kaas over strooien. Dan nog eens 20 minuten bakken, en dan eens checken of hij klaar is. Steek er maar een mespunt in ‘t midden in.