Risotto met Pesto

Nodig

  • 200 g risottorijst
    Ik verkies carnaroli, maar arborio is ook goed hoor.
  • 2 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 1 zakje rucola
  • 1 bakje kerstomaatjes
    Voor eens en voor altijd: één T. Kers. Kinneke Jezus heeft daar niks mee te maken.
  • 50 g versgeraspte parmezaanse kaas
    Dit is géén versgeraspte parmezaanse kaas he. Nee. Durf niet he.
  • Droge witte wijn
  • 35 g boter
  • Rode pesto
    Uit een potje, of zelf maken.
  • Groentebouillon

Bereiding

De bouillon aan de kook brengen. Sjalotten fijnsnipperen, de paprika’s in blokjes, de champignons in 4 en wat kerstomaatjes in 2 snijden.De sjalotten aanstoven in olijfolie, de risottorijst toevoegen en kort laten meebakken. Een flink glas witte wijn toevoegen en laten reduceren. Dan bouillon toevoegen tot de rijst net onder staat. Regelmatig blijven roeren, en extra bouillon toevoegen als de rijst alle vocht heeft opgenomen.
Ondertussen de paprika en de champignons aanbakken.
Als de rijst klaar is, hier een paar lepels pesto, de paprika, champignons, 2 handjes rucola, kerstomaatjes en parmezaanse kaas eronder mengen. Die rucola slinkt als hij warmte voelt, geen paniek, dat is niet te veel. Peper toevoegen (geen zout, want de bouillon, kaas en pesto geven hoogstwaarschijnlijk al genoeg zoute smaak) en de boter eronder mengen.
Serveren met vlees, vis, gevogelte of iets vegetarisch naar keuze. Of gewoon zo. We zijn daar niet moeilijk in.