Nodig

  • 2 roodbaarsfilets
  • 2 preistengels
  • 0.5 kg aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 dl hoegaarden
  • 1 dl room
  • Visfond

Bereiding

“The French can stick their wine up their arse”, hoorde ik mijn favoriete ADHD’er Jamie Oliver eens zeggen. Schrap de wijn vandaag dus maar.
Dan blijft er ook meer over om van te drinken he.
Wittewijnsaus bij vis is een klassieker, maar ge kunt dat dus ook maken met bier in plaats van wijn.
Een fijngesneden sjalot aanstoven in boter, blussen met 1 dl hoegaarden, en een lepel visfond toevoegen (want ik gebruik poeder, daar hebben we het hier al eens over gehad he). Het bier laten reduceren, 1 dl room toevoegen, nog een beetje laten inkoken en mixen.
De aardappelen koken, de prei in halve ringen snijden en stoven in boter. Peper, zout, en stoempen maar.
De vis gewoon bakken of grillen, dat behoeft geen verdere uitleg neem ik aan.