Scampi Diabolique

Nodig

  • Diepgevroren rauwe scampi
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 teentje look
  • 1 rode peper
  • 2 tomaten
  • 2 dl witte wijn
  • 3 dl light room
  • 1 eetlepel curryketchup
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Visfond in poeder
  • Paprikapoeder
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

Rauwe scampi he. Vergis u niet in de supermarkt. We nemen géén voorgekookte beesten. Dat wordt caoutchouc.
Laat de scampi rustig een beetje ontdooien.
Of keil ze in een kommeke warm water om het allemaal wat te bespoedigen.

Pel de scampi.
Ja gewoon volledig. Zo scampi-schalen uit uw eten en/of mond vissen, dat vind ik maar niks.

Haal het darmkanaal eruit (dat zit op hun rug, ter info) en laat ze wat drogen op keukenpapier. Kruiden met peper, zout en wat Italiaanse of Provençaalse kruiden.
Snij de sjalotten, rode peper (zonder de pitjes), look, wortel en paprika’s grof. Aanstoven in olijfolie tot de groenten zacht zijn. De witte wijn toevoegen, en een eetlepel visfondpoeder. Wat laten inkoken en tomatenpuree, ketchup, room, een eetlepel paprikapoeder en nog wat Italiaanse kruiden toevoegen. Flink mixen, tot er geen brokjes meer in zitten.
Verder laten inkoken tot de gewenste dikte, en afkruiden met peper & zout. De tomaten ontpitten, in kleine blokjes snijden, en op het einde toevoegen aan de saus.
De scampi’s kort bakken en samen met de saus serveren. Versieren met wat groene kruiden als ge die op uw vensterbank hebt staan. Kan met pasta, rijst, brood, puree, én frieten. Multifunctioneel zeg.