Schelvishaasje

Nodig

  • Aardappelen (en andere ingredi├źnten voor uw standaardpuree)
  • Geitenkaas (ik nam hier gewoon een potje Chavroux)
  • 1 bussel waterkers
  • 1 potje gemarineerde tomaatjes
  • 400 g schelvishaasje
  • Troskerstomaatjes
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie

Bereiding

Aardappelen koken, en er puree van maken volgens de regels van de kunst. Of volgens uw eigen smaak. We gaan daar niet moeilijk over doen.
De blaadjes van de waterkers plukken, die wassen en laten uitlekken. Een zestal gemarineerde tomaatjes in stukjes snijden.
De kerstomaatjes wassen, in een ovenschaal leggen op een vel bakpapier en instrijken met wat olijfolie met Italiaanse kruiden.
Het schelvishaasje kruiden met peper en zout, kort aanbakken en vervolgens nog 10 minuten in de oven zetten op 200┬░C. De tomaatjes mogen gelijktijdig in de oven.
Ondertussen de puree afwerken door er de waterkers, gemarineerde tomaat en een stevige eetlepel geitenkaas onder te mengen. De geitenkaas mag niet overheersen, we gaan hier voor een subtiele verrassende toets. Mooi he?