Schelvishaasje met ricotta & spinazie in tomatensaus

Schelvishaasje in tomatensaus. Gemakkelijk, gezond en vooral superlekker!

Nodig (voor 4 personen)

  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 dikke ajuin
  • 2 teentjes look
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes
  • 150 g spinazie
  • 250 g ricotta
  • Handvol parmezaanse kaas, geraspt
  • 400 g schelvishaasje
  • Laurier
  • Tijm

Bereiding

Snipper de ajuin en de look fijn. Stoof aan in wat vetstof en voeg de gepelde tomaten toe. Voeg ook een 2-tal laurierblaadjes, een takje verse tijm en 400 ml water toe, en laat rustig pruttelen en inkoken tot een dikke tomatensaus.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook beetgaar. Koel af in koud water.
Snij de spinazie fijn en meng onder de ricotta. Kruid met wat peper en zout.
Snij de courgette in stukjes, en stoof aan in een platte pan. Giet hier dan de tomatensaus bij, en verdeel er de stukken vis, de broccoli en de kerstomaten in. Schep op elk stuk vis wat van het spinazie-ricottamengsel en overstrooi met wat parmezaanse kaas.
Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.