Steak tartaar

Toen mijn oog op een stukje Black Angus Filet Pur viel bij de slager, kreeg ik direct goesting in een steak tartaar. Ik heb steak tartaar het liefst als er nog een beetje ‘textuur’ in zit, als het vlees niet compleet tot pap gehakt is. Maar hak er gerust op los, naar eigen smaak!

Nodig (voor 4 personen)

  • 600 g filet pur
  • Een 8-tal kleine augurkjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 kleine sjalot
  • 2 eetlepels graanmosterd
  • Een handvol peterselie
  • Een geut worcestershiresaus
  • Een paar druppels tabasco
  • 1 ei

Bereiding

Snij het vlees in stukjes. Eerst in repen, dan die repen nog eens in repen, en dan in stukjes. Zet het terug in de koelkast, want een tartaar moet zo koud mogelijk geserveerd worden. Snij dan de sjalot, augurkjes, kappertjes en peterselie fijn. Voeg toe aan het vlees, samen met de mosterd, de worcestershiresaus en de tabasco. Meng grondig. Maak een torentje van de tartaar in een serveerring en druk goed aan. Maak er een klein kuiltje in om het ei er op te kunnen zetten. Was het ei, scheid de eidooier van het eiwit en zet 1 helft met de eidooier op de tartaar.
We weten allemaal van waar een ei komt he, ge wilt dat niet ongewassen op uw vlees zetten.
Voila! Serveren met frietjes en verse mayonaise!