Stoemp van spruitjes & curry

Dat we spruitjes blijkbaar toch lekker vonden, dat ontdekten we hier al. Dus ik ging ze nog eens op tafel zetten, in een stoemp met curry. (“Wat? Curry? In een stoemp? Met spruiten?” Het lief had er duidelijk weer veel vertrouwen in, maar hij moest toegeven dat het geweldig lekker was.)

Nodig (voor 2 personen)

  • 500 g spruitjes
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 appel
  • 1 ajuin
  • 1 stevige eetlepel currypoeder
  • Boter
  • Melk

Bereiding

Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar.
Maak ondertussen de spruitjes schoon, verwijder hun kontje, en maak een kruisgewijze inkeping in de onderkant. Kook ze in 10 minuten gaar in gezouten water. Snij de ajuin en de appel fijn, en stoof in wat boter. Voeg dan de spruitjes toe en laat nog even meebakken. Hou een paar spruitjes apart om in hun geheel onder de stoemp te verwerken.
Kruid met peper en zout, en een eetlepel currypoeder.
Voeg de aardappelen toe, wat boter en een geutje melk, en stoempen maar. Meng dan de hele spruitjes er ook nog onder, dat zorgt voor wat extra textuur in de stoemp. Spruitjes en curry zijn ├ęcht een lekkere combinatie, en het zoete in de spruitjes wordt geaccentueerd door de appel toe te voegen. Echt waar. Mmmm!