Tartaarsaus

Nodig

  • 1 kleine sjalot
  • Een handvol peterselie
  • Een tiental takjes bieslook
  • 2 eieren
  • 8 kleine augurkjes
  • 1 koffielepel kappertjes
  • Dragonazijn
  • Vandemoortele culinaire olie
  • Mosterd
  • Peper & Zout
  • De verwachting dat dat compleet anders en 10 keer beter smaakt dan tartaar uit een potje

Bereiding

Maak met 1 ei, de mosterd, azijn en olie een mayonaise. Zoals ik hier al uitlegde.
Kook het tweede ei 10 minuten en verwijder de schaal. Hak het ei en alle andere ingrediënten in ieniemienie stukjes. Voeg geleidelijk mayonaise toe tot alle ingrediënten bedekt zijn met een laagje mayonaise. Ze moeten er niet in zwemmen. Kruid met peper & zout. Proef en voeg eventueel nog iets extra toe van bovenstaande ingrediënten. Zoals daar zijnde meer augurk en kappertjes als ge het zuriger wilt. Voila. DAT is tartaar. Lekker bij ongeveer alles. Vis, vlees, frieten en zelfs als dip bij rauwe groenten.

Deze saus werd ingestuurd voor het foodblogevent van april 2013, gehost door missFromage!