Visstoofpotje

Dit visstoofpotje stond al een paar keer in ons weekmenu, omdat we het echt geweldig lekker vinden. Vol pure smaken, en heel gemakkelijk om te maken.

Nodig (voor 4 personen)

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (blik)
  • 400 g zeewolfhaasje, of een andere stevige witte vis
  • 500 g venusschelpen
  • 500 g rauwe scampi, grootste formaat (diepvries)
  • 1 glas droge witte wijn
  • Verse peterselie
  • Verse tijm
  • 1 laurierblad
  • Ciabattabrood

Bereiding

Gebruik een pan of kookpot met een grote diameter, ge krijgt het beste resultaat als ge de ingrediënten straks zo weinig mogelijk moet stapelen.
Snipper de ui en de look fijn. Stoof aan in wat olijfolie, en voeg de gepelde tomaten toe. Vul het lege blik met water en giet erbij. Voeg een takje verse tijm, het laurierblad en wat peper en zout toe. Laat pruttelen zonder deksel tot ge een stevige saus krijgt. (“Hu er is bijna geen saus meer”, zei het lief verrast. Ja. DAT moet ge bekomen.)
Laat de scampi ondertussen al ontdooien in wat lauw water, en spoel de venusschelpen. Verwijder het darmkanaal van de scampi (indien nog aanwezig, want ge kunt ze ook ontdarmd kopen), maar laat de schaal er aan. Spoel het zeewolfhaasje af en snijd in 4 ongeveer even grote stukken. Kruid ook met wat peper en zout.
Voeg, als de saus voldoende is ingedikt, het glas witte wijn toe. Leg dan direct de stukken vis en de scampi (ongepeld, zodat hun schaal smaak kan afgeven) zoveel mogelijk op de bodem in de saus, en kieper er de venusschelpen bovenop. Zet er nu wel een deksel op. Laat pruttelen tot de venusschelpen open zijn en de scampi verkleurd zijn.
Werk af met de peterselie, en serveer met het ciabattabrood!