Wok pangasius

Nodig

  • 2 pangasiusfilets
  • 2 rode puntpaprika’s
  • Een pakje babymais
  • 1 doosje oesterzwammen
  • 2 lente-uien
  • Een pakje sluimerwten
  • 1 pakje groene mini-asperges
  • 2 wortels
  • Verse gember
  • Look
  • 1 rode peper
  • Oestersaus
  • Vissaus
  • Sesam-sojakruiden

Bereiding

Ja dat is een beetje veel voor twee personen, maar ze verkopen nu eenmaal geen halve pakjes van de meeste ingrediƫnten. En dat is de volgende middag nog lekker hoor.
De rode peper, wat geraspte gember, 1 fijngesnipperde lente-ui, een geperst teentje look, zakje sesam-sojakruiden, een eetlepel vissaus en enkel eetlepels oestersaus in de wok kieperen. En zo laten staan. Smaken laten vermengen he.
Ondertussen de groenten snijden. Hoe, dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. De babymais, sluimererwten en asperges blancheer ik dan eerst even. Anders duurt dat vrij lang eer dat straks gaar is in de wok. De wortel en de paprika misschien best ook als ge ze in grote stukken gesneden hebt. In wokrestaurants doen ze dat toch ook?
De pangasius in reepjes snijden en het sausmengsel in de wok aan de kook brengen. Hier de visreepjes een vijftal minuten in laten garen.
Dat is valsspelen, ja. Daar dient een wok niet voor, nee.
Maar het is zo lekker meneer. Die vis neemt dan zo veel smaak op.

Als het sausmengsel te hard inkookt, voegt ge gewoon wat water toe. Dat is toch ook wat er verdampt is he?
De visreepjes en de saus samen in een kommetje doen, en dan de groenten wokken.
Als die klaar zijn, de vis en de saus er onder mengen. Zout gaat ge waarschijnlijk niet meer nodig hebben, peper misschien wel.
Afwerken met de tweede fijngesneden lente-ui.
Eventueel serveren met koolhydraten naar keuze.