Wraps - Gerookte zalm

Wraps! Is dat nog ‘in’ eigenlijk? Ik zat met wat overschotjes van een etentje, en met wat gebrek aan goesting om uitgebreid te koken (ook dankzij het etentje). Dus het werden wraps, en die werden hier met veel enthousiasme onthaald.

Nodig

  • 8 medium tortillavellen
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 witte rammenas
  • 1 komkommer
  • 1 groene appel
  • 1 citroen
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 potje zure room
  • 1 potje mierikswortel
  • 1 potje griekse yoghurt

Bereiding

Meng 1 eetlepel zure room met 1 eetlepel griekse yoghurt en een afgestreken koffielepel mierikswortel, en ge hebt een sausje. Snij de appel in fijne reepjes, en besprenkel met wat vers citroensap. Dat voorkomt dat de appel bruin wordt, en geeft een extra frisse smaak. Snij dan ook ongeveer evenveel komkommer en rammenas in reepjes. Knip de tuinkers af en meng alles. Snij de zalm in rechthoekjes en leg 1 rechthoekje in het midden van een tortillavel. Gerookte zalm heeft een behoorlijk krachtige smaak, dus ge hoeft echt niet heel die wrap te beleggen met zalm. Leg dan een hoopje van het fruit-groenten-mengsel op de zalm, druppel er de dressing over en vouw dicht. Ik had genoeg voor 8 wraps, omdat ik ze niet helemaal vol propte, zodat ik de uiteindes recht kon afsnijden. Dat oogt mooier!
Ik wou “lekker fris” kirren gelijk ze op tv doen, maar dat is zo aanstellerig he?