Asperges met zalm & roerei

Het is warm buiten. De warme maaltijd van de dag werd bijgevolg een lauwwarme maaltijd, los uit de mouw geschud.

Nodig

  • Krieltjes
  • Zalmhaasje
  • Eieren
  • Light room
  • Bieslook
  • Peterselie
  • Augurken
  • Kappertjes
  • Mayonaise
  • Witte asperges

Bereiding

Snij de krieltjes in partjes, kook ze, en laat een beetje afkoelen. Maak de mayonaise, of doe een potje open als ge dat echt niet ziet zitten. Maar het duurt écht maar 3 minuten hoor. Gooi een vijftal aurgurkjes, een koffielepel kappertjes, een handvol peterselie en een 10tal takjes bieslook in de blender. Voeg 2-3 eetlepels mayonaise toe en mix.
Snijd het zalmhaasje in blokjes, kruid met peper & zout en bak de blokjes mooi rosé. Kook de asperges beetgaar. Maak een roerei met twee eitjes, peper & zout en een geut light room. Snipper nog wat bieslook fijn om te garneren.
Meng wat van de tartaarachtige saus onder de aardappels, voeg ook de zalmblokjes toe. En dan alles op één bord scheppen. Lauwwarm, simpel en lekker. Ideaal voor dit weer.