Zeewolf
Surf & Turf! Speciaal he?

Nodig (voor 2 personen)

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 kleine sjalotten
  • 2 rode paprika’s
  • 400 g zeewolfhaasje
  • 1 chorizoworst
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • Paneermeel

Bereiding

De ajuin, courgette, aubergine en wortels fijnsnijden, stoven en kruiden met alles wat u daar lekker bij lijkt. Provençaalse kruiden, basilicum, oregano, rozemarijn, laat u gaan.
De sjalotten en de paprika’s in stukken snijden (niet te klein, doe u geen moeite, de mixer doet de rest wel). Aanstoven in olijfolie, een teentje look erin persen, en als ze zacht worden blussen met 1 dl witte wijn. 1 dl room toevoegen, en mixen. Als ge een gladde saus wilt: zeven. Maar dat moet niet hoor.
Hier mag wat peper en zout bij, en eventueel ook wat cayennepeper.
Voor de crumble van chorizo: een stuk chorizo in grote stukken snijden en in de blender doen. Ongeveer evenveel paneermeel toevoegen en blenden maar.
Een ovenschaal wat instrijken met olijfolie, de vis hier in leggen, bedekken met een dun laagje van het chorizomengsel, en een 10-tal minuten in de oven op 180°C. Weeral, als het dikke hazen zijn, gaat dat wat langer moeten.
Kan als hoofdgerecht met aardappelen, of als voorgerecht. Maar dan de hoeveelheid vis wat verminderen.