Pizza

Ok ok ok, ik geef het toe. Niet helemaal zelfgemaakt. Nee. Ik heb namelijk geen keukenrobot, geen plaats en geen goesting om zelf deeg te beginnen maken. Er moet ook nog gewerkt worden overdag, en dan blijft er niet meer genoeg tijd over voor kneden, rusten en rijzen.
Ik maak wel zelf tomatensaus. Gewoon, basic. Ajuinen, look, gepelde tomaten, kruiden. Een paar uur laten pruttelen zodat de saus mooi indikt, en mixen. Dan steek ik die in mijn diepvriezer in porties die net genoeg zijn voor 2 pizza’s (ja Benny, met een labeltje met de datum). Wanneer er ‘s avonds pizza op het menu staat, haal ik de saus gewoon ‘s ochtends uit de diepvries. Gemakkelijk he?
Hét allerbelangrijkste wanneer ge zelf pizza maakt: niet teveel vocht. Let er maar eens op bij de Italiaan, die doen daar écht niet veel saus op. Beleggen met ingrediënten naar keuze, en eindigen met kaas. Ik gebruik mozzarella in heel dunne plakjes. Ze verkopen dat tegenwoordig ook in rechthoekige blokken, dat snijdt gemakkelijker dan een bol. De pizza op de foto was belegd met gegrilde paprika, champignons, chorizo & uiringen. Mmm.