Varkenshaasje Zoetzuur

Weer een stevige portie nostalgie uit mijn kindertijd, want mijn tante maakte toen het allerlekkerste varkenshaasje van héél de wereld. Sorry Uncle Ben, uw potten konden bijlange niet tippen aan Tante Hedwig haar saus.
Ik heb het originele recept lichtjes aangepast, gewoon omdat ik een koppige ezel ben, die geen exacte recepten volgt. Maar het smaakte wel zoals ik het mij herinnerde hoor.

Nodig

  • 1 varkenshaasje
  • 1 rode & 1 groene paprika
  • 2 wortelen
  • 1 rode peper
  • 1 stukje verse gember (± 2 cm)
  • 2 ajuinen
  • 1 klein blikje ananasschijven op sap
  • 1 citroen
  • 2 teentjes look
  • Tomatenpuree
  • Azijn
  • Sojasaus
  • Bruine suiker
  • Worcestershiresaus
  • Bloem

Bereiding

Snij de ajuin en de paprika’s in kleine stukjes, de wortelen in halve ringen en de gember, look en rode peper in fijne reepjes.
Snij het varkenshaasje in blokjes, kruid met peper & zout en bestrooi met bloem. Bak de varkensblokjes kort aan in de wok, haal ze eruit en zet apart. Wok dan de groenten tot ze zacht beginnen worden.
Snij de ananas in blokjes en voeg samen met het sap uit het blikje toe aan de wok. Doe er dan nog 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel bruine suiker, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel worcestershiresaus, 1 eetlepel vers citroensap, 4 eetlepels azijn en 1 dl water bij. Kruid met wat peper.
Voeg het vlees terug toe en laat nog een kwartiertje pruttelen. Versier eventueel met wat fijngesnipperde lenteui of bieslook.