LiebsterAwardLogo

De Liebster Award is een soort van ‘doorgeefstokje’. Ge krijgt 11 vragen van degene die de award doorgeeft, en maakt dan zelf nieuwe vragen. Het doel is om beginnende bloggers of minder bekende bloggers een duwtje in de rug te geven. Toeval wil dat ik deze award van 2 verschillende blogs doorkreeg, van Eslem van Mijn mixed kitchen én van Daisy van Lekker Happen. Heel erg bedankt! Nu heb ik 22 vragen om te beantwoorden dus!

De vragen van Eslem:
1. Waarom ben je jouw foodlog begonnen?
Ik werd aangepord door ninfita. Het plan was eigenlijk om gewoon weekmenu’s te posten, en dan kwamen er toch ook maar recepten bij. Hoe het allemaal begon, kunt ge lezen in mijn eerste post!

2. Wat is het meest populaire recept op jouw weblog, en wat is je eigen favoriet?
De top 3:
Mosselsaus.
Pasta met gerookte zalm.
Cannelloni met gehakt en spek.
Mijn eigen favoriet: penne all’arrabbiata.

3. Wie inspireert jou op culinair gebied?
Pinterest in het algemeen eigenlijk. Mooie foto’s zien en er zelf keihard goesting in krijgen.

4. Waar mogen we je ‘s nachts wakker voor maken?
Zelfde antwoord als bij vraag 2, mijn favoriete gerecht: penne all’arrabbiata. Dat kan ik op elk moment van de dag of nacht eten.

5. Welk gerecht wil je altijd nog een keer maken, maar heb je nog nooit gedaan om je het te moeilijk lijkt/te duur is?
Ik kan hier geen antwoord op bedenken, ik probeer zo ongeveer alles uit.

6. Wat is jouw guilty pleasure op foodgebied?
Sacla arrabbiata saus. Stiekem een potje kopen, dat ik dan ook nog eens stiekem superlekker vind, dat telt wel als guilty pleasure denk ik he?

7. Wat is je favoriete attribuut in de keuken?
Mijn pepermolen. Gevuld met driekleurige peper. Zoveel meer smaak dan gewone zwarte peper uit een potje.

8. En je grootste miskoop op culinair gebied?
Opwarmmaaltijden op een luie dag eindigen quasi altijd als een teleurstelling, kan dat ECHT niet beter, liefste fabrikanten?

9. Wat koop jij in de Turkse supermarkt?
Kebabbrood, en kruiden.

10. Welk recept van jou doet het altijd goed bij etentjes of verjaardagen?
Mini-quiche als aperitiefhapje.

11. Koken of bakken?
Koken! Zonder enige twijfel. Het continu kunnen proeven en bijsturen vind ik zo belangrijk, vooral omdat ik eigenlijk geen recepten volg, maar dingen bij elkaar kieper en dan proef. En nog eens proef. En nog eens proef. En dat is geen optie bij bakken.

En dan nu de vragen van Daisy:

1. Waarom ben je gestart met een foodblog?
Hupla, die heb ik al beantwoord hierboven! Zo gaat dat hier vlot!

2. Wat is jouw favoriete gerecht van jouw blog?
Ook al beantwoord. Oh help, het zweet breekt mij al uit bij de gedachte dat ik straks ook vragen moet verzinnen.

3. Met welk apparaat/keukentoestel/keukenhulpje werk jij het liefst in de keuken?
Ewel ja, de pepermolen. Of mijn creusetpot, waar ik gerechten uren in laat pruttelen tot het hier overal ruikt naar het eten.

4. Als jij voor Kerst zou koken, welk driegangenmenu wordt het dan?
Iets gemakkelijk als voorgerecht, waar op het moment zelf niet veel werk meer aan is. Waarschijnlijk iets klassiek, met gerookte zalm en appel bijvoorbeeld.
Als hoofdgerecht de parelhoen van het Delhaize Biggest Cooking Event van vorig jaar, die ik eigenlijk nog altijd niet opnieuw gemaakt heb, en dat was een lekker en feestelijk gerecht.
Nagerecht: tiramisu met speculaas en baileys. 1 van de enige desserts die ik ooit maak.

5. Welk voedingsmiddel lust jij absoluut niet en wat is jouw favoriet?
Niet: wild. Ik heb het al vaak een kans gegeven, waar ik ben er écht niet zot van.
Favoriet: rode peper. Ik ben gewoon dol op pikant eten.

6. Welke droom heb je met je foodblog?
Geen dromen eigenlijk, ik hoop gewoon dat mijn lezers blijven komen, en dat ik mensen plezier kan blijven doen met mijn recepten.

7. Welk restaurant (in België of Nederland) raad jij iedereen aan?
Ik heb een aantal favorieten, en dat hangt een beetje van het soort keuken af.
Eerder traditionele Frans-Belgische keuken: Zita of Kokoon.
Aziatisch: Muy Sapore.
Italiaans: Pepe Nero of La Stanza in Leuven.
Indiaas: l’Everest.

8. Maak jij ook wel eens blunders in de keuken? Wat is er zoal gebeurd?
Ik vrees vooral voor bakblunders, en ik bak dus ook gewoon niet. Verdere ‘blunders’ vielen altijd wel nog te redden of te corrigeren.

9. Welk ingrediënt is onmisbaar in jouw keuken?
Peper en zout. Zo basic, zo onmisbaar.

10. Wat zou jij graag nog eens willen proeven?
Ik kan eigenlijk niks bedenken dat ik nog zou willen proeven. Als ik het wil proeven, wordt het in huis gehaald, en klaargemaakt!

11. Welk gerecht bestel je vaak op restaurant?
Penne all’arrabbiata, bij elke Italiaan. Niet alleen omdat ik er lichtjes verslaafd aan ben, maar ook omdat het ideaal is om een Italiaan te beoordelen. De pure smaak van de tomatensaus, en het lef dat ze zouden moeten hebben om een arrabbiata te maken zoals het hoort in Italië, pikant.

Mijn vragen:
1. Wat koop jij vaak in een potje of pakje in plaats van het zelf te maken?
2. Wat is je favoriete kookboek?
3. Wie is je favoriete tv-chef?
4. Maak je soms een gerecht dat je zelf niet lust, om tafelgenoten te plezieren? En welk gerecht dan?
5. Welke is je favoriete keuken?
6. Welk is je meest nostalgische recept, dat je direct terugzwiert naar je kindertijd?
7. Wat eet je het liefst als je alleen thuis bent?
8. Welke zijn je drie favoriete kruiden of specerijen?
9. Wat is je favoriete gang, voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht?
10. Wat is het meest bizarre dat je al ooit geproefd hebt?
11. Wat is je top 3 van favoriete foodblogs?

En de genomineerden die ze mogen beantwoorden zijn:
Kurieuzeneuzen
Culinarty
Bouchieshandjes
Foodinista
Mustbeyummie

Veel plezier ermee!