De laatste rol keukenrol uit de kast nemen. Uzelf plechtig beloven dat ge dat gaat opschrijven op een briefje, omdat ge dat anders sowieso vergeet als ge gaat winkelen. In het beste geval het ook daadwerkelijk opschrijven en op uw prikbord hangen. En daar hangt het dan nog als ge thuiskomt van de winkel zonder keukenrol.

Lag dat nu aan mij of overkomt jullie dat ook te vaak?

De oplossing voor dergelijke problemen was de app OurGroceries. Voor iPhone, BlackBerry en Android.
In het begin kost u dat een beetje moeite omdat ge de producten de eerste keer volledig moet ingeven. De tweede keer staat er al ‘keukenrol’ op uw scherm te blinken wanneer gij alleen nog maar ‘ke’ hebt ingetoetst.
Bovendien kunt ge ook categorieën ingeven, en de categorieën in dezelfde volgorde zetten als in de winkel. Weeral tijdsbesparing. En veel. Dan, last but not least, ge kunt de lijst delen met andere gebruikers. Waardoor er nu niet meer gebeld wordt met de vraag “Seg, wat moest ik meebrengen van de winkel?”. Want uiteraard zijt ge op zo’n moment zelf ook mijlenver verwijderd van dat zielige briefje op uw prikbord.

Deze week heb ik zelfs de Delhaize niet moeten trotseren. Nu, op zich, dat winkelen, daar maak ik geen drama van. Ik vind dat stiekem nog wel plezant, en ontdek zo ook nieuwe producten.
Het winkelen-op-zaterdagnamiddag, daar knelt het schoentje. Een delhaize vol jengelende koters die er al heel de week naar hebben uitgekeken om uw benen te rammen met die mini-karretjes. Op de tweede plaats in de irritatietop staan zonder twijfel de mensen die elkaar ja-ren niet meer gezien hebben en midden in het gangpad hun hele leven uit de doeken doen. Die wil ik stiekem zélf rammen met mijn kar. Als derde hebben we de Bejaarden met het Te Drukke Leven. In de week hebben die namelijk geen tijd om voedselvoorraden aan te leggen. Nee, dat moet op zaterdag. Op zaterdag zet Jean zijn hoed op, klautert in zijn auto, en trekt met vrouwlief naar de winkel. Pas in de winkel gaan ze eens bedenken wat ze gaan eten. En, jaja, het gangpad blokkeren.
Ze zouden u daar gewoon niet mogen binnen laten als ge niet op voorhand ongeveer weet wat ge moet hebben.

Ook voor die ellende is er dus een oplossing, waar ik dit weekend dankbaar gebruik van gemaakt heb, Delhaize Direct. Uw ogen doen wel een beetje pijn door de kanjer van een dt-fout waar ge op moet klikken om u aan te melden (edit: ze hebben het ondertussen aangepast!), maar verder is dat wel praktisch. En de bereidingskosten zijn nu gratis tot eind mei. Collect&Go van Colruyt bestaat natuurlijk ook. Maar daar hebben ze niet dezelfde producten als in de Delhaize. En dan gaat mijn innerlijke autist door het lint.

Winkelen 2.0 met OurGroceries en Delhaize Direct. Een aanrader.